четвер, 20 лютого 2014 13:04

У Львові ледь не спалили гіпермаркет регіоналів та Російського Консульства
4

Фото: Gazeta.ua

У ніч з 19 на 20 лютого за дотриманням громадського порядку у Львові слідкували мобільні групи "Самооборони".

До неї входили активісти, працівники та депутати міської та обласної ради, підприємці, спортсмени. Координаційними штабами стали районні адміністрації. Загалом патрулювати вийшло близько 120 осіб.

Ввечері близько півтисячі радикально налаштованих молодиків прямували на вулицю Богдана Хмельницького, 168, де знаходиться гіпермаркет будівельних матеріалів "Епіцентр", який належить депутатам від Партії Регіонів.

За словами очевидця, учасників походу до "Епіцентру" поступово маршем по вул. Липинського збирала група осіб, підтягували людей до ходи по дорозі, на зупинках. До гіпермаркету дійшло близько 3 тисяч людей.

Із закликами "Спалити майно регіоналів!" молодики увійшли на територію гіпермаркету. Їх зустріли чоловіки із "Народної самооборони" і завадили їм це зробити.

"У хлопців були дуже гарячі голови, ми їх остудили. Телефоном поспілкувалися із столичними представниками керівників та власників супермаркетів у Львові і домовилися з ними, що у наступні дні усі гіпермаркети у Львові припинять свою роботу, аби не дратувати людей. Натомість будівлі залишаться неушкодженими", - каже один із учасників "Самооборони" Сергій.

21:00 і до ранку було посилене чергування біля Генерального консульства РФ у Львові, бо була інформація про можливість підпалу.

"Охороняємо не через те, що ми так любимо Росію, але щоб не було міжнародного скандалу. Бо консульство – це вже територія Росії. І якщо на територію держави Путіна буде якесь посягання, то це буде велика проблема для України. Ми розв'язуємо йому руки", – каже патрульний Андрій.

За інформацією районних адміністрацій Львова, вночі було кілька спроб захоплення приміщень, однак завдяки патрулюванню мобільних груп цьому вдалось запобігти.

На вул. Туган-Барановського, 4 була спроба пограбувати магазин. Близько 04:00 на вулиці Науковій у Львові спалили автомобіль Lanos. Ще один випадок стався на вулиці Зеленій. Та на вулиці Наукові.

За словами голови Шевченківської районної адміністрації ночі була спроби пограбування МАФів.

"Цілу ніч молоді люди блукали вулицями міста. В районі працює 18 патрульних груп", - зазначив голова Олександр Удовенко.

Фото надані активістами

Зараз ви читаєте новину «У Львові ледь не спалили гіпермаркет регіоналів та Російського Консульства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі