понеділок, 14 жовтня 2024 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У фракції "Слуга народу" прокоментували перевірки військово-облікових документів після концерту "Океану Ельзи"

У фракції "Слуга народу" прокоментували перевірки військово-облікових документів після концерту "Океану Ельзи"
Олександр Федієнко обирався до Верховної Ради за списком партії "Слуга народу", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Фото: Facebook.com/FediiencoAlexandr

Міністерство оборони, Генеральний штаб повинні більше комунікувати з громадянами.

Бойові підрозділи потребують доукомплектування. Про це заявив народний депутат від "Слуга народу", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко в ефірі "Радіо Свобода", коментуючи перевірки військово-облікових документів у Києві після концерту гурту "Океан Ельзи".

"Міністерство оборони, Генеральний штаб повинні більше військовозобов'язаним громадянам України розповідати, інформувати, що відбувається на війні", - сказав Федієнко.

"У нас є проблема у тому, що у нас немає ким можливо поповнювати військові формування. Хлопці третій рік на війні, вони теж хочуть сходити на концерт "Океан Ельзи", сходити до ресторанів", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони відзвітувало, скільки українців звернулися до центрів рекрутингу

"Я так розумію, що фідбек йде від бойових військових командирів, коли вони звертаються і кажуть: нам треба поповнення. А поповнення не надходить", - сказав Федієнко.

ТЦК та СП в рамках законодавства нагадали про те, що в обов'язковому порядку кожен військовозобов'язаний громадянин України повинен стати на військовий облік, сказав нардеп.

"Це не право, це обов'язок", - заявив народний депутат.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

11 жовтня "ТСН" повідомили, що у Києві ТЦК та СП перевіряли документи після концерту "Океану Ельзи".

У Київському міському ТЦК та СП, коментуючи інформацію у ЗМІ, сказали, що заходи оповіщення і перевірки військово-облікових документів здійснюються постійно. Затримання громадян, які порушили норми закону, відбувалося співробітниками Національної поліції. Конфліктних ситуацій за участі військовослужбовців ТЦК зафіксовано не було, сказали у Київському міському ТЦК та СП в коментарі "Укрінформ".

Зараз ви читаєте новину «У фракції "Слуга народу" прокоментували перевірки військово-облікових документів після концерту "Океану Ельзи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі