пʼятниця, 10 лютого 2012 14:50

Власенко розповів про можливі провокації під час огляду Тимошенко

Власенко розповів про можливі провокації під час огляду Тимошенко

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко не виключає провокацій при організації її огляду іноземними лікарями.

"Я вважаю, що можуть бути провокації в цій ситуації. Які? Ну, припустимо, що МОЗ наполегливо наполіг, вибачте за тавтологію, на те, щоб комісія складалася з 10 лікарів: 5 іноземних та 5 українських ... Навіщо? Щоб врівноважити висновки іноземних лікарів і сказати, що комісія розділилася навпіл або навіщо вони так наполегливо "пхають" цих людей туди? .. Це просто стандартна схема рейдерства - потрібно створити бізнес 50 на 50, щоб неможливо було ухвалити рішення", - сказав Власенко на брифінгу в Харкові в п'ятницю.

Він повідомив також з посиланням на власні джерела, про те, що Міністерство охорони здоров'я висуває ультиматуми іноземним лікарям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: влада видумує відмовки, аби не пускати іноземних лікарів

"Мені повідомляють, що МОЗ виставив ультиматум і сказав, якщо не буде 13-го (проведено обстеження Тимошенко іноземними лікарями), якщо не буде змішаної комісії, ми припиняємо цей процес. Я вам скажу більше: за моїми даними МОЗ виставив німецьким та канадським лікарям ультимативні вимоги: підписати угоду про те, що якщо до Тимошенко допустять тільки їх, вони розкажуть їм (представникам МОЗ) про її діагноз. Це порушення базових принципів медичної етики", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готові надати своїх медиків для огляду Тимошенко – Немиря

"Мінздрав вимагає, щоб всі аналізи, які буде здано, всі обстеження, які буде проведено, також були представлені в МОЗ. На якій підставі? Їм недостатньо того, що вони вилучали медичну картку Тимошенко за 10 років? .. Я не готовий стверджувати, що це так на 100%, оскільки я не є учасником цих переговорів, але за інформацією мого джерела, якому я 100%-во довіряю, такі вимоги поставило міністерство", - заявив Власенко.

Він також висловив сумніви в обгрунтованості запевнень медпрацівників пенітенціарної служби, про те, що стан здоров'я Тимошенко задовільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оглянути Тимошенко насмілились лише Німеччина і Канада - МЗС

"Вони не проводили огляд близько 20 днів. Як вони можуть робити висновки про те, що стан здоров'я задовільний?", - сказав Власенко.

Начальник сектора охорони здоров'я управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Дмитро Курушин підтвердив, що Тимошенко продовжує відмовлятися від огляду медперсоналом колонії, проте є підстави говорити, що стан здоров'я екс-прем'єра задовільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко хочуть лікувати вісім іноземних лікарів - ГПУ

"Ми бачимо її безпосередньо при спілкуванні, бачимо що людина активна, активно відповідає на запитання, скарг на погіршення стану здоров'я ми не отримували", - сказав Курушин.

Раніше прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила, що фахівці з Німеччини та Канади прибудуть в Україну в понеділок, 13 лютого, і разом з українськими лікарями проведуть комісійне обстеження Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Власенко розповів про можливі провокації під час огляду Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі