четвер, 09 лютого 2012 16:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко перестали давати знеболююче - Власенко

Тимошенко перестали давати знеболююче - Власенко

Екс-прем'єру України Юлії Тимошенко перестали давати знеболюючі засоби, стверджує її захисник Сергій Власенко.

"Вона письмово в п'ятницю, понеділок та вівторок зверталася, щоб їй дали знеболююче. Їй перестали давати і знеболююче з п'ятниці", - сказав Власенко журналістам біля входу в Качанівську виправну колонію (Харків), де перебуває екс-прем'єр.

Власенко також зазначив, що Тимошенко досі не отримала відповіді керівництва колонії на три письмових заяви з проханням допустити до неї професора Миколи Поліщука, "лікаря, якому вона довіряє, і провідного спеціаліста в Україну в області проблем спини".

Захисник заявив, що влада перешкоджає обстеженню Тимошенко іноземними лікарями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: влада видумує відмовки, аби не пускати іноземних лікарів

"На сьогоднішній день Янукович робить все, щоб не виконати свою обіцянку і не дати можливість іноземним лікарям провести обстеження Юлії Володимирівни і поставити об'єктивний діагноз. Наскільки мені відомо, вчора відбулася зустріч представників іноземних посольств з керівництвом Міністерством охорони здоров'я, на якій представники МОЗ продовжували наполягати на тому, що це повинна бути якась комісія. Я ще раз підкреслюю, позиція Юлії Тимошенко полягає в тому, що вона не довіряє лікарям Міністерства охорони здоров'я, які протягом 6 місяців її обстежили і говорили, що вона здорова, хоча ми і суд проводили в камері і доставити її до суду не могли, бо вона лежить хвора і не встає", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко попросила, аби її оглянув екс-міністр Поліщук

Як повідомлялося, на початку лютого в МЗС України повідомили, що Німеччина і Канада стали єдиними країнами, які мають намір направити своїх медиків для обстеження Тимошенко. У відповідь у партії "Батьківщина" повідомили, що США також готові надати допомогу американських лікарів для обстеження екс-прем'єра.

У прес-службі Генпрокуратури запевнили, що міжнародна група експертів у галузі медицини проведе обстеження Тимошенко найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко перестали давати знеболююче - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі