понеділок, 04 лютого 2013 19:57

"Влада продовжує політику дебілізації українців" - екс-кандидат у нардепи

"Влада продовжує політику дебілізації українців" - екс-кандидат у нардепи
Леонід Даценко Фото: chpravda.com

Духовним геноцидом називають місцеві опозиціонери прийнятий Черкаською обласною радою цьогорічний бюджет.

"Культура, як і раніше, фінансується по залишковому принципу, – розповів кандидат у депутати по 197 канівському окрузу Леонід Даценко. – Цього року вперше за всю історію області бібліотеки залишилися без періодичної преси. Через брак коштів влада готується закрити музей історії хліборобства в Тальному з унікальною трипільською експозицією. Приміщення замку Шувалова фактично розбомбили місцеві хулігани. Радіатори опалення розкрадені. Провалено святкування 500-річчя Чигирина. Історичні пам'ятки, пов'язані з іменем Богдана Хмельницького, або зачинені, або руйнуються. Немає програми підготовки до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, хоча до урочистої дати залишився лише рік. Натомість 130 мільйонів бюджетних гривень зарили в нікому не потрібний вертолітний майданчик президента в селі Пекарі. Водночас до готового на 70% будинку культури в місті Каневі немає 80 мільйонів гривень на завершення робіт".

Даценко називає державну політику в галузі культури "політикою дебілізації українця".

"Українське телебачення і обласна телекомпанія "Рось" дедалі більше перетворюються на носіїв російської культури і російської мови", - додав він.

Нагадаємо, в Черкаській області досі вакантною є посада начальника обласного управління культури.

Зараз ви читаєте новину «"Влада продовжує політику дебілізації українців" - екс-кандидат у нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі