вівторок, 20 листопада 2012 22:31

Влада послідовно наближається до "білорусизації" України - експерт

Влада послідовно наближається до "білорусизації" України - експерт
Ігор Коліушко. Фото: news.dt.ua

Влада послідовно наближається до "білорусизації" України.

Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз" сказав політолог Ігор Коліушко.

"З одного боку,  я бачу можливості і навіть бажання до послідовної білорусизація України. Наприклад, той же прийнятий нещодавно закон про референдум, який було ухвалено за небаченою досі парламентською процедурою. Зараз ще й закон про створення державного демографічного реєстру, який сьогодні прийнятий в новій редакції начебто із зауваженням президента", - наголосив він.

Коліушко додав: "Але ці зауваження були суто декларативні і не зачіпали взагалі суті проблеми, які є в цьому законопроекті. Там все лишилося -  і порушення прав людини щодо концентрації персональних даних і абсолютно необґрунтована перспектива викачування грошей з кишень громадян України на непотрібні документ і т.д.".

"Все це разом вкладається в таку нібито чітку логіку послідовного вибудовування достатньо жорсткого тоталітарного режиму влади в країні", - переконаний експерт.

Водночас, він переконаний, що у владі розуміють, що рано чи пізно такі дії можуть негативно вплинути на них самих.

"Всі розуміють, що гроші тоталітарна влада не виробляє, гроші все рівно звідкись мають братися і грабунок бюджету рано чи пізно має закінчитися. Так, хтось з олігархів переселиться в інші країни і буде жити на зароблене та награбоване, але в решті-решт, у теперішній ієрархії влади ще не всі заробили так багато і вони залишаться ні з чим, як і всі решта. Я думаю, що всі мають розуміти, що тоталітаризм – це не вихід з точки зору економічної  вигоди", - підкреслив Коліушко.

Екпсерт додав: "Тому, думаю, у владі зараз теж несолодко живеться і вони багато зважують та аналізують, як жити далі".

Зараз ви читаєте новину «Влада послідовно наближається до "білорусизації" України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі