середа, 19 вересня 2012 14:37

"Влада може політично вбити Яценюка, призначивши його прем'єром після виборів" - Березовець

"Влада може політично вбити Яценюка, призначивши його прем'єром після виборів" - Березовець
Тарас Березовець не знає, що саме влада пообіцяла опозиції за здачу округів. Фото: gart.org.ua

Об'єднана опозиція свідомо пішла на гру у піддавки із владою.

Таку думку Gazeta.ua висловив політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи заяву Олеся Донія про те, що люди з керівництва опозиції отримували по 1,5 мільйони доларів за кожен округ, на якому погоджувались виставити завідомо слабкого кандидата на користь кандидата від влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доній розповів хто кому платить в передвиборній гонці

"Доній мав би назвати прізвище, хто саме брав гроші, а поки це схоже на прояви чорного піару. Хоча, можу сказати, як аналітик що в Центральній Україні по округах завідомо непрохідні кандидати від опозиції. Хоча там були сильні мажоритарники, які обиралися у 1998 - 2002 роках, які представляють нинішню "Батьківщину". А вони поставили місцевих бізнесменів та помічників-консультантів. Проти них йдуть потужні кандидатури від влади. Не обов'язково офіційно від Партії регіонів, є самовисуванці. А опозиція виставляє проти них ярмарочних шутів", - наголосив експерт.

Також Березовець впевнений, що опозиція на це пішла свідомо.

"Це люди абсолютно не дурні. Керівники опозиції вигравали виборчі кампанії. Тому я в цьому бачу чітку політику і розрахунок. А от чим він викликаний — фінансовими інтересами, чи можливо тим, що проти них не порушують кримінальні справи, - це вже інша справа. А можливо пообіцяли не чіпати їх родичів. Це така гра в піддавки. І розпочали її свідомо", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд дав чітку вказівку до розгортання мережевих політичних репресій — Доній

Говорячи про те, що і кому саме могли пообіцяти за здачу округів, Березовець зазначив: "Рішення про висунення кандидатур приймається тільки на рівні керівництва. Це однозначно робилось з відома Яценюка, Турчинова і Мартиненка. Віталій Портніков нещодавно в інтерв'ю заявив, що владі було б вигідно призначити після виборів прем'єром Арсенія Яценюка. Таким чином, вони можуть вирішити кілька питань — з одного боку знімаються претензії Заходу, з другого - опозиції. Це буде виглядати так, наче вони діляться посадами. Вони, знаючи, що Яценюк як прем'єр завідомо слабенький, і результатів не покаже, можуть вбити його політично, як кандидатуру на наступних президентських виборах. Знаючи амбіційність Арсенія Петровича, я думаю він на це готовий, ще й подякував би за це".

На думку політтехнолога, ситуація на округах "ще раз показує, що ця опозиція не є справжньою. Це штучна опозиція-симулятор, яка грається в опозицію, але не є такою. "

Зараз ви читаєте новину «"Влада може політично вбити Яценюка, призначивши його прем'єром після виборів" - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі