пʼятниця, 05 липня 2013 16:05

Влада хоче провести вибори у 7 округах після саміту Україна-ЄС, аби собі не нашкодити - нардеп

Влада хоче провести вибори у 7 округах після саміту Україна-ЄС, аби собі не нашкодити - нардеп
Олександр Бригинець. Фото: radiosvoboda.org

Парламентська більшість хоче призначити вибори у проблемних округах до листопадового саміту Україна-ЄС, аби Європа не змогла їй дорікнути у небажанні проводити вибори.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець.

За його словами, у Верховній Раді ходять чутки, що парламентська більшість хоче призначити вибори у 7 округах до ВР, до Київради та київського голови на 22 грудня.

"Це дуже вірогідно. Ідея така — вони не хочуть проводити вибори, доки не відбудеться саміт Україна-ЄС, бо кожен розуміє, що всі злочинні дії ПР, які будуть вчинені під час виборів можуть вплинути на рішення в Вільнюсі, що би могло перекреслити підписання Угоди про асоціацію із Європейським Союзом", - розповів він.

Окрім того, за його словами, владі важливо провести вибори вже після проведення саміту Україна-ЄС, який відбудеться в листопаді.

"Вже коли саміт відбудеться, не важливо яке рішення там буде прийняте, тоді можна буде "спокійно" фальсифікувати, та робити, що заманеться. Саме така логіка і є.

Найважливішим для них — провести вибори тоді, коли найменша активність, хотіли на літо — ми відбили. Наступний такий період — новорічні свята. Це ідеально", - підкреслив Бригинець.

"Яка найбільша небезпека? Це міжнародні спостерігачі. А 25 грудня — Різдво, тобто вони не захочуть на свято бути тут. Тому така дата розглядається, - наголосив він, підкресливши, що влада спробує якнайшвидше реалізувати свої плани. - Як тільки сесія збереться — зразу вони можуть прийняти рішення. Таким чином вони скажуть Європі - "Ми призначили вибори, проте не встигли провести". А потім почнеться реальна боротьба. Вибори відбудуться. А от як, то вже інша справа".

Народний депутат України, голова парламентської фракції ПР Олександр Єфремов сьогодні сказав, що фракція Партії регіонів вважає, що вибори народних депутатів України у семи проблемних округах необхідно проводити в грудні 2013 року.

Нагадаємо, раніше фракція Партії регіонів вирішила підтримати законопроект Кабінету міністрів, що передбачає, що дату виборів до 7-і проблемних округах повинен визначити Центрвиборчком.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче провести вибори у 7 округах після саміту Україна-ЄС, аби собі не нашкодити - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі