субота, 28 серпня 2010 11:01

Влада готує репресії проти патріотичних вузів - "нунсівець"

Влада готує репресії проти патріотичних вузів - "нунсівець"

Нунсівець Олесь Доній не виключає того, що за заявами прем"єра Миколи Азарова про переатестацію вузів криється спроба тиску на вищі навчальні заклади патріотичного спрямування.

"Є небезпека того, що за заявами Азарова може бути спроба політичних репресій. Зараз ідеологами української влади є російські націоналісти і тому можливо, що основні утиски можуть бути вчинені проти патріотичних закладів, де більш національно свідомі професура та студентство",- зазначив Доній в коментарі Gazeta.ua.

За його словами, нинішня влада спробує запровадити в українських вузах ідеологію російского націоналізму.

"У змінах системи освіти немає наукового підходу, а лише деукраїнізаційний підхід - загальна спроба унормувати всю систему освіти спільно з Російською Фередацією...Тому влада час від часу подає певний синал загроз: хто не погодиться перейти повністю на бік ідеології російского націоналізму, до того будуть застосовані певні репресії. Привід буде знайдено", - зауважив Доній.

Коментуючи заяви Ганни Герман про те, що Інститут культури та мистецтва Поплавського треба скоротити, бо "це розсадник кітчу, несмаку і голих дівчат", Доній зауважив:

"Телеканал "Ера", до якого причетний один із діячів нинішньої колаіції, протягом кількох років пропагував саме такий вид української культури, не даючи кращих взірців. Тому мені здається, що нинішня влада зацікавлена довести українську культуру до рівня бутафорної.

З іншого боку - вони готові ставити певні загрози перед будь-яким закладом лише з метою схиляння голів ректорів перед нинішньою владою".

Нагадаємо, що 27 серпня Микола Азаров заявив про необхідність проведення переатестації вишів. Мовляв, їх кількість дуже роздута. Через це в країні з"явилося багато дилетантів.

Зараз ви читаєте новину «Влада готує репресії проти патріотичних вузів - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі