пʼятниця, 27 серпня 2010 11:38

Азаров влаштує випускникам іспити через 5 років після закінчення вузу

Азаров влаштує випускникам іспити через 5 років після закінчення вузу

Прем"єр-міністр Микола Азаров вважає, що необхідно регулярно проводити перевірки якості знань українців після закінчення навчання у вищих учбових закладах.

"Необхідно провести оцінку якості одержаних випускниками знань. Такі перевірки необхідно проводити як на останніх курсах (навчання), так і через 3, 5 і більше років після закінчення вузів", - сказав Азаров, виступаючи на засіданні уряду.

При цьому він підкреслив, що необхідно впровадити ефективнішу систему вимог до якості вищої освіти в Україні.

В першу чергу, за словами прем"єра, необхідно провести атестацію вузів на відповідність сучасним вимогам до вищої освіти.

Азаров назвав неадекватно великою кількість вузів в Україні. За його словами, в Україні налічується 861 вуз, що в 2-3 рази більше, ніж в 1990 році.

"В результаті такого абсолютно неадекватного зростання ми одержали страшну хворобу - розмноження дилетантства. Раптово в країні... з"явилися цілі армії економістів, менеджерів, юристів, психологів", - заявив Азаров.

Він підкреслив, що необхідно в першу чергу зайнятися модернізацією системи освіти, щоб поліпшити її якість.

Прем"єр відзначив, що Президент Віктор Янукович поставив Кабінету Міністрів завдання, щоб протягом 10 років хоч би 3 українських вузи увійшли до числа 500 кращих в світі.

Нагадаємо, за наслідками вступної кампанії до 45 вузів абітурієнти не подали жодної заяви на вступ.

Президент Віктор Янукович на засіданні гуманітарної ради 26 вересня виступив за скорочення кількості учбових установ.

proUa
Зараз ви читаєте новину «Азаров влаштує випускникам іспити через 5 років після закінчення вузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі