вівторок, 13 листопада 2012 19:48

"Вкрадена перемога — це потужний чинник того, щоби влада програла і перевибори" - політолог

"Вкрадена перемога — це потужний чинник того, щоби влада програла і перевибори" - політолог
Андрій Золотарьов. Фото: most-dnepr.info

Українська влада доволі довго водитиме європейців за ніс і продовжуватиме порушувати закон, однак перевибори у проблемних п'яти округах навряд чи виграє.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, говорячи про рішення Центральної виборчої комісії провести перевибори у п'яти проблемних округах.

Однак, на думку експерта, перевибори також можуть пройти з великими порушеннями законодавства та фальсифікаціями

"Перевибори пройдуть під пильною увагою. Але ситуацією на цих округах, на мою думку, влада продемонструвала, що в намаганні отримати необхідний результат, її ні що не зупиняє", - наголосив він.

Золотарьов додав: "Вони (влада) вважають, що європейці такі, як вони кажуть, "лохуваті", і їх можна доволі довго водити за ніс. Вони будуть порушувати закон, блокувати волю виборців, в потім вони будуть казати за принципом єзуїтів: якщо ти щось скоїв, то кажи, що цього не було. Вони будуть саме так робити, адже саме так вже про вибори сказав і Азаров і головний "підрахуй" Ківалов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції немає можливостей впливати на владу, бо люди на Майдан не вийшли - експерт

Водночас, експерт не виключає, що не зважаючи на це, опозиція цілком може виграти ці вибори у проблемних округах вдруге.

"Є дуже великі сумніви, що перевибори у п'яти округах пройдуть саме демократично та вільно, як це і потрібно. Але на боці опозиції є доволі велика моральна перевага. Бо влада всіма цими діями показала свою слабкість і справжнє обличчя. І вкрадена перемога — це доволі потужний чинник того, щоби влада програла і ці вибори", - підкреслив він.

Водночас, коментуючи те, президент Віктор Янукович останнім часом майже не з'являється публічно і майже не коментую те, що відбувається в Україні у зв'язку з парламентськими виборами, Золотарьов наголосив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У наступній Раді будуть персональні ідеологічні опоненти – експерт

"Це порада його технологів. Йому порадили дистанціюватися від всього того, що відбувається. А далі він з'явиться, поррздає "шубок з президентського плеча" і буде грати білого і пухнастого, який на боці виборців і демократії".

Зараз ви читаєте новину «"Вкрадена перемога — це потужний чинник того, щоби влада програла і перевибори" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі