середа, 15 травня 2013 15:06

"Візьміть шоколад і виберіть мене мером" - під офісом опозиції розгулював "шоколадний кролик"
10

Фото: Фото: gazeta.ua

Під центральним офіс партії "Батьківщина" у Києві збираються з десяток активістів громадської організації "Відсіч".

Вони прийшли переконати опозицію не висувати на виборах мера як єдиного кандидата народного депутата та бізнесмена Петра Порошенка.

Молоді люди розгортають плакати та стають під дверима офісу. На великих ватманах написано: "Навіщо опозиції брехливий мер?", "Порошенко змінює погляди, як обгортки", "Щоб отримати посаду, слід підмазать шоколадом", "Опозиція продалася за шоколадку?" тощо.

Одна дівчина починає одягати іншого активіста у коричневий костюм кролика. На шиї у нього — великий золотистий бант, на голові — тканева маска з вухами і сіточками на місці очей, на руках — коричневі рукавички. На спині — прикріплений папірець із написом "Хочу бути мером".

Дівчина кладе у кишені "шоколадного кролика" шоколадки та цукерки виробництва фабрики "Рошен", власником якої є Порошенко.

- Я дуже хочу бути мером, - звертається до присутніх "кролик". - А як відомо — щоби отримати посаду, треба підмазати шоколадом.

Простягає до журналістів і активістів шоколадки.

- Візьміть шоколад і виберіть мене мером. Поки що вони російськомовні, але, чесне слово, як тільки я стану мером, і шоколадки мої українізуються.

Ніхто з присутніх шоколадки не бере. "Кролик" обходить людей по колу, примовляючи:

- Чому ніхто не хоче моїх смаколиків? Вони смачні, правда. А я — дуже хочу стати мером.

Врешті одна з активісток направляється до входу в офіс, аби передати звернення до партії "Батьківщина".

- Стійте, що ви робите!, - біжить за нею "кролик". - Ви що, хочете мені завадити стати мером?

Дівчина не зважає, та заходить всередину одна.

- То і ви зайдіть, - кажуть "кролику", який залишається стояти на ганку.

- Та я тут не раз вже був, - сміється, - опозиція мої шоколадки полюбляє більше, ніж ви.

За хвилину дівчина виходить. Звернення вона передала до приймальні партії.

"Однієї з кандидатур, яка обговорюється як найбільш вірогідна, є народний депутат Петро Порошенко, - ідеться у зверненні. - Ми закликаємо вас відмовитися від висунення цього політика як єдиного кандидата від опозиції яких ідеалістичних, так і з прагматичних міркувань. Бо результатом може бути програш на виборах й продовження монополії Партії регіонів на владу у Києві".

Активісти пояснюють, що одна з головних претензій до Порошенка — це те, що він ще давно обіцяв зробити обгортки на своєму шоколаді україномовними, але так цього і не зробив. Крім того, у них є претензії до Порошенка під час його каденції міністром.

- Порошенко - лицемірна людина. Ми сподіваємося, що опозиція все ж прислухається до нас і не буде висувати його мером, - пояснює мету акції одна з активісток "Відсічі".

Каже — вони вирішили провести свою акцію саме зараз, бо чули, що вже 18 травня буде оголошено єдиного кандидата на вибори мера Києві від опозиції.

- Петро Олексійович вже давно пообіцяв нам україномовні обгортки на шоколад. Але ситуація, на жаль, так і не змінилася, - пояснює інший активіст Сергій. - Ми провели моніторинг і з'ясувалося, що шоколадки Порошенка так і продовжують виходити в російськомовних обкладинках. Ми вважаємо, що Петро Порошенко не гідний того, щоби бути мером Києва, а він на цю посаду мітить, якщо він не дотримується свого слова і зневажає українську мову.

За 5 хвилин активісти рушили від офісу "Батьківщини", до офісу партії ВО "Свобода", а згодом — до офісу УДАРу.

Весь час акції навколо патрулювало 6 правоохоронців. Один з них — знімав все дійство на відеокамеру.

 

Зараз ви читаєте новину «"Візьміть шоколад і виберіть мене мером" - під офісом опозиції розгулював "шоколадний кролик"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі