неділя, 23 березня 2014 13:57

"Вимагаємо постійно інформувати про кроки, які здійснює нова українська влада" - В'ятрович

"Вимагаємо постійно інформувати про кроки, які здійснює нова українська влада" - В'ятрович
Фото: radiosvoboda.org

Нова українська влада недостатньо інформує суспільство про свої кроки. Про це під час Віче на Майдані Незалежності заявив історик та громадський активіст Володимир В'ятрович.

"На Майдані стояли різні люди, всіх їх об'єднало небажання бачити Януковича при владі. Вони не хотіли, щоб країною керував урка. Хтось казав, що треба боротися мирними засобами, хтось хотів братися за зброю. Але ми були єдині. І завдяки цій єдності перемогли. Зараз у нас інший ворог. Імя його - Владімір Путін. Він об'єднує зараз Україну. Саме зараз, коли ми стоїмо перед зовнішньою загрозою, всередині нам потрібна єдність між владою і народом. Нам сьогодні бракує інформації про те, що робить влада. Це як брак дій. Здається, що вони нічого не роблять. Ми вимагаємо постійно інформувати про кроки, які здійснює нова українська влада. І тоді ми знову будемо разом - влада і громада", - заявив В'ятрович.

Він також наголосив, що є ще один внутрішній ворог в України - це корупція. За словами історика, він підточує обороноздатність країни.

"Ми вимагаємо дуже конкретних кроків, які покажуть, що ця влада діє по-новому. І що повернення до старої системи неможливе", - додав В'ятрович.

Після цього історик процитував Наполеона Бонапарта: "Для ведення війни потрібні гроші, гроші і ще раз гроші". Він звернув увагу на те, що мільярди гривень викрадають з бюджету через державні закупівлі. Тому запропонував народним депутатам повернутися до законопроекту про державні закупівлі, який був зареєстрований опозиційними депутатами раніше.

Окрім того В'ятрович закликав людей не створювати паралельних силових блоків, а довіряти українським державним органам.

"Влада зараз у наших руках. Якщо вона почне скурвлюватися, то це наша вина. Наша влада на Банковій, наша влада на Грушевського. Нам не треба паралельних армій, у нас є Збройні сили України. Ми повинні їм допомагати. Разом - сила! Слава Україні!", - вигукнув історик. Люди на Майдані схвально плескали у долоні.

Зараз ви читаєте новину «"Вимагаємо постійно інформувати про кроки, які здійснює нова українська влада" - В'ятрович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі