вівторок, 16 червня 2020 11:14

Вилов чоловіка в трусах у Гідропарку обійшовся українцям у 100 тис. грн. Авакову дісталося в Раді

Вилов чоловіка в трусах у Гідропарку обійшовся українцям у 100 тис. грн. Авакову дісталося в Раді
У парламенті кажуть: гроші з держбюджету йдуть не туди, куди потрібно.

Гроші, які мали б йти зі спецфонду на боротьбу з Covid-19 для медиків, йдуть Міністерству внутрішніх справ, очолюваному Арсеном Аваковим.

Про це у вівторок з трибуни парламенту заявила народний депутат від "Голосу" Олександра Устінова.

"Вчора повернулися у 2013 рік. Коли представники поліції, яка має охороняти, били ногами людей на вулиці, покриваючи матом. Пам'ятаєте 65 мільярдів спеціального фонду на боротьбу з Covid, за які ми всі голосували? Так от розкажу, куди йдуть ці гроші. На доплату, на премії, додаткові навантаження тим поліцейським", - сказала нардеп.

Устінова розповіла, що отримала інформацію - 2,7 млрд грн податків перерахували МВС на доплату "за страшну боротьбу з ковідом" працівникам Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зґвалтування у Кагарлику - підсумок вашої діяльності на посаді міністра" - Майкл Щур звернувся до Авакова

"Ці люди, мабуть, дуже страшно працюють. Бо їм на доплати йде удвічі більше грошей, ніж на доплати медикам. Обіцяли медикам 300% доплати. Немає їх. Зараз у найкращому випадку лікар отримує 12 тисяч гривень доплати. А поліцейський, який б'є людей під судом, 10. 9300, якщо бути точним. Це розрахунки МВС. Нас з вами обманюють. Нам обіцяли, що ці 65 мільярдів підуть на боротьбу з Covid, а не доплату поліціянтам, які зараз ґвалтують і вбивають людей.

Пам'ятаєте спецоперацію проти чоловіка у трусах, якого 10 поліцейських виловлювали в Гідропарку? Так от, кожен з них отримав доплату. Операція "Вилови в трусах чоловіка в Гідропарку" обійшлася нам майже у 100 тисяч гривень. Кожному з них за таке "страшне" навантаження доплатили майже по десятці. "Страшно" боролися з Covid.

В цей самий час, якщо подивитися в лікарнях, які не є опорними, дуже мало виплачують лікарям. Які на швидких рятують тих, кого привозять з Covid. Травматологів, які не питають людину після ДТП: у неї є Covid чи ні. А гроші, які б мали йти на підтримку медиків, закупівлю ШВЛ, тестування, зараз використовуються на те, щоб утримувати армію орків, яка лупцює людей і депутатів", - заявила нардеп.

15 червня під Шевченківським районним судом міста Києва силовики побили активістів, кількох затримали. За фактом застосування сили співробітниками правоохоронних органів призначено службове розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Вилов чоловіка в трусах у Гідропарку обійшовся українцям у 100 тис. грн. Авакову дісталося в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі