понеділок, 15 червня 2020 15:12

Справа Стерненка: під судом силовики побили активістів, є затримані
8

Затримання активістів поліцією біля Шевченківського райсуду Києва
Фото: Сергій Нужненко
Затримання активістів поліцією біля Шевченківського райсуду Києва
Затримання активістів поліцією біля Шевченківського райсуду Києва
Активісти палять фаєри біля будівлі суду, де розглядається справа Стерненка
Момент затримання активіста Миколи Виговського

Під будівлею Шевченківського районного суду Києва, де в понеділок, 15 червня, розглядають справу активіста Сергія Стерненка, відбулася масштабна сутичка.

Як повідомляє волонтер, громадський діяч Роман Сініцин на своїй сторінці у Facebook, затримано активістів Миколу Виговського та Віталія Овчаренка.

"Ще з 5-6 людей затримано, частина побита беркутом у автозаках", — уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стерненко пішов у ДБР проти прокурора, який розголосив таємну інформацію

Активіст Назарій Кравченко також прокоментував ситуацію біля райсуду.

"Бачив, як Колю Виговського били співробітники поліції. Вони його затримали і обличчям тараканили по стіні. Виговський — ведучий акції... Нам розбили рупор, не зрозуміло, де мікрофон. Головне, що з тим хлопцем, якого били ногами", — наголосив він.

Правоохоронці також застосували силу до народного депутата від "Голосу" Сергія Лозинського.

"Прийшов сьогодні в залу Шевченківського районного суду, аби взяти на поруки Сергія Стерненка. Коли я виходив із суду, побачив, що двоє чи троє поліцейських тягнуть дівчину по асфальту у бік кутка, де знаходяться смітники суду. Я підійшов туди, щоб мені пояснили, що відбувається. У результаті вони стали лавою і не пускали мене. Я показав посвідчення народного депутата. Достатньо часу дав їм ознайомитися зі своєю особою. Вони все одно мене не пускали. У хід пішли їхні лікті, кулаки, шолом... Зараз буду складати заяву в Національну поліцію про перешкоджання діяльності народного депутата і те свавілля, яке тут відбувається", — розповів Лозинський.

Він повідомив про 5 затриманих активістів.

Зараз будівля суду заблокована силовиками.

Раніше стало відомо, що з території Шевченківського райсуду, де розглядається справа Сергія Стерненка, активісти намагалися прогнати стрімерів блогера Анатолія Шарія та їхню охорону. В ситуацію втрутилися правоохоронці, які дали можливість останнім вийти за територію суду.

Шевченківський районний суд столиці розглядає запобіжний захід активісту Сергію Стерненку. З самого ранку будівля суду оточена великою кількістю правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «Справа Стерненка: під судом силовики побили активістів, є затримані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі