вівторок, 04 грудня 2012 18:03

"Віктор Федорович наш, рідний": "регіонал" подякував Януковичу за "призначення" його мером Єнакієвого

"Віктор Федорович наш, рідний": "регіонал" подякував Януковичу за "призначення" його мером Єнакієвого
Фото: gazeta.ua

Кандидат на посаду міського голови Єнакієве Валерій Олійник на зустрічі з журналістам 4 грудня презентували свою "мерську" програму.

"Я ставлюся до цього дуже добре, але я бачив тільки Постанову про призначення дострокових виборів, указу Президента про призначення мене міським головою не існує. А якщо ви маєте на увазі в переносному значенні, то Президенту я вдячний, але на даний момент я не міський голова", - повідомив він.

Олійник розповів, що познайомився з Віктором Януковичем під час похорону свого попередника Сергія Рухадзе, який був їх спільним другом з Президентом. На питання про те, ким для нього є Віктор Федорович "регіональний" кандидат на пост Єнакіївського міського голови відповів так: "Про те, Єнакіївський він або донецький - запитайте у нього самого. А для нас Віктор Федорович наш, рідний ".

Нагадаємо, інтерес до персони Валерія Олійника виник після того, як Президент України Віктор Янукович представив його школярам єнакіївській "Школи майбутнього" наступними словами: "Знаєте, хто це такий, хлопці? Мер міста Єнакієве. Ось тепер будете знати. Ясно? "

Валерій Олійник не вважає, що Янукович був не правий, коли задовго до волевиявлення місцевих мешканців фактично скасував вибори, "призначивши" мером міста свого кандидата.

"По-перше, передвиборча кампанія тоді ще не почалася. Президент висловив свою думку, висловив мені свою довіру. Якщо ви це сприймаєте як адмінресурс, це ваша особиста ", - заперечив кандидат.

Про себе Валерій Олійник розповів, що членом Партії регіонів є з 21 січня 2012 року. За професією він хірург, працював головлікарем, але останнім часом буває в операційній рідко. Сьогоднішня його посада - заступник міського голови Єнакієво. Як заммера Валерій Олійник має зарплату всього 2,5 тисячі гривень. Опублікувати свою податкову декларацію він поки не зважився, але обіцяв про це подумати.

Свою виборчу кампанію, за словами Олійника, він веде за гроші вдячних пацієнтів, які добровільно наповнюють його виборчий фонд і вже зібрали близько 50 тисяч гривень.

Кандидат, який поєднує кампанію з посадою заступника міського голови, заперечує звинувачення в застосуванні адмінресурсу.

"Ніколи такого не робив і зобов'язуюсь цим не займатися", - відрікається він від, здається, очевидних речей.

Конкуренти, на думку Олійника, не активні, і тільки тому не потрапляють на сторінки єнакіївських газет. Про кандидата Олійнику "Єнакіївський робітник" (газета міськради) розповів без позначки "політична реклама" вже 25 разів, а про кандидата від опозиції лише одного разу.

"Якщо вони не потрапляють в" Єнакіївський робітник ", значить я більш цікавий", - припустив Валерій Валерійович.

Він так само вважає, що "ударівця" Дениса Казанського не зареєстрували як кандидата тільки тому, що той порушив виборче законодавство.

"Мені шкода Дениса Казанського, він просто не читав Закон".

На майбутніх виборах 16 грудня конкурентами провладного кандидата стануть четверо. Це комуніст Василь Лавріненко - підземний електрослюсар, підприємець Олег Поліванов, висуванець партії "Яблуко" (якої вже немає в реєстрі Міністерства юстиції України), "свободівець" Ігор Славгородський, що працює нормувальником на шахті, і підприємець з партії "Зелені" Олександр Дьяков. Троє з них балотувалися на минулих виборах до парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Віктор Федорович наш, рідний": "регіонал" подякував Януковичу за "призначення" його мером Єнакієвого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі