вівторок, 19 червня 2012 04:09

Виконання соціальних ініціатив президента до інфляції не призведе - Тігіпко

Виконання соціальних ініціатив президента до інфляції не призведе - Тігіпко
Фото: 062.ua

Виконання соціальних ініціатив президента Віктора Януковича до інфляції не призведе.
Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Якщо ми подивимося, скільки готівки ми виплачуємо в рік, то у нас приблизно 450 млрд гривень ми виплачуємо у вигляді заробітної  плати офіційно, приблизно додайте сюди 150 млрд неофіційно. Також  220 млрд гривень пенсійний виплат, приблизно 30 млрл гривень інших соціальних фондів", - розповів він.

Тігіпко наголосив, що судячи із співвідношення цих цифр із виплатами, які передбачені у рамках соціальних ініціатив, можна точно казати що ризиків для поглиблення інфляції немає.
"Ми розпочали виплати, знаючи що травень місяць – це останній місяць перед зниженням цін. Тому що у нас на ринку з'являться продукти харчування. А в ціновому кошику, коли ми говоримо про зростання цін, - 50% складають саме продукти харчування, - наголосив віце-прем'єр. -  Тому у нас традиційно три літні місяці – це зниження цін. Якщо навіть ми побачимо якісь погані тенденції, це нам дасть можливість за три місяці розібратися і зняти проблеми".

Тігіпко розповів, що Нацбанк може стримувати курс гривні тільки за рахунок валютних резервів, але зараз подібних  тенденцій немає.
"Що стосується Національного банку, то тут все дуже просто. Якщо ми штучно підтримуємо стабільність гривні, то ми повинні робити це за рахунок чогось. За рахунок чого це теоретично можна робити? Тільки валютні резерви. Ми повинні дістати валютні резерви і віддати їх людям, які будуть купляти долари,  чи комерційним банкам", - пояснив він.
За словами віце-прем'єра, наразі в Україні "достатньо нормальні валютні  резерви".
"Я за те, що, в першу чергу ,економічні важелі повинні працювати, і я проти того, щоб Нацбанк багато валютних резервів витрачав на підтримку гривні", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Виконання соціальних ініціатив президента до інфляції не призведе - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі