понеділок, 17 березня 2014 17:58

Військових у Криму треба забезпечити по-максимуму — військовий експерт

Військових у Криму треба забезпечити по-максимуму — військовий експерт
Фото: ogo.ua

 

Українські війська перебувають в Криму на законних підставах. Виводити їх не потрібно.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, полковник Ігор Козій.

"Ми утримуємо там (в Криму - ред.) свої війська, тому що це наша незалежна територія. А те, що окупована, то нічого не зробиш. Наші війська на законних підставах, ніхто ці підстави не скасував. Хочуть почати стрільбу — нехай починають. Хочуть розв'язати силовий варіант — нехай починають. Іншого виходу тут немає", - зазначив він.

"Зараз багато хто питає про прогнози. Але щоб знати, що реально буде, треба фактично спілкуватися з президентом Російської Федерації напряму. А це неможливо. Прогнози і не варто робити. Давайте подивимося, як пройде обрання нашого нового президента. Крапка буде поставлена тоді, як його виберуть. Зараз дуже незрозумілий стан, коли можна стверджувати що завгодно", - додав експерт.

Козій зазначив, що зараз головне завдання забезпечити максимально зручне перебування військових у Криму.

"Це значить (забезпечити — ред.) постачання палива, харчів, якщо необхідно, збільшення кількості особового складу. Слід налагодити дипломатичні переговори через посередників з російською стороною для того, щоб можна було вільно без перешкод займатися цією діяльністю", - сказав експерт.

На запитання, що робити із сім'ями військових, яких залякують і примусово виселяють, Козій відповів: "Львів'яни вже приймають людей. Решта областей — думають. В планах у військових завжди було, що за певного ступеня бойової готовності проводиться евакуація сімей з міста, яке потрапило під війну, загрозу війни чи воєнний стан. Це питання міністерства оборони. Верховний головнокомандувач має подбати про людей. Якщо Турчинов взяв обов'язки, то має їх виконувати".

Зараз ви читаєте новину «Військових у Криму треба забезпечити по-максимуму — військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі