четвер, 16 липня 2020 21:22

"Вийшла на перекур під університет": Дугарь розповіла, як їй вручили підозру

Автор: Анатолій Гаєвський
  Яна Дугарь: "Слідчі знали, яким буде запобіжний захід, ще коли везли мене до Києва"
Яна Дугарь: "Слідчі знали, яким буде запобіжний захід, ще коли везли мене до Києва"

12 грудня 2019 року військовий медик Яна Дугарь дізналася, що її підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

"Я була на сесії у Львові. Склала екзамен, чекала результату й заліковку, - розповідає. - Вийшла на перекур під університет. До мене підійшли троє слідчих: "У тебе підозра у справі Шеремета". Хотілося комусь дзвонити, писати, але мені заборонили. Зманіпулювали, а я не мала юридичних знань і повелася. Сказали, якщо не поїду з ними добровільно, закриють по 208 статті (затримання безпосередньо після вчинення злочину, на місці події. - Gazeta.ua). Я не знала навіть, що це. Не було і протоколу затримання. Сказали написати, що їду по своїй волі, для подальших слідчих дій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думала, Антоненко - жінка": Дугарь розповіла, як познайомилася з фігурантами справи Шеремета


Того дня в Києві відбувся брифінг щодо розслідування вбивства Павла Шеремета за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тодішнього генерального прокурора Руслана Рябошапки, президента Володимира Зеленського. Виконавцями злочину назвали п'ятьох: Яну Дугарь, дитячого хірурга Юлію Кузьменко, музиканта і добровольця Андрія Антоненка, подружжя ветеранів російсько-української війни Інну та Владислава Грищенків. Двом останнім підозра не оголошена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Шеремета недостатньо доказів - Рябошапка

"Прес-конференцію змогла подивитися тільки через місяць. Коли вона тривала, слідчі везли мене зі Львова до Києва. Казали: "Що ти переживаєш? Тебе посадять під домашній арешт". Тобто вони вже знали, який буде запобіжний захід. Хоча мали тільки підозру. Після неї має бути допит, слідчі дії, судове засідання", - говорить Яна Дугарь.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ В ІНТЕРВ'Ю ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016-го у результаті вибуху автомобіля у Києві. За версією слідства, Яна Дугарь вела фотозйомку 15-18 липня поблизу місця злочину. П'ять місяців вона провела під домашнім арештом. У травні запобіжний захід змінили на заставу, але територіально мусить бути у Новомосковському районі Дніпропетровщини. Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко - у слідчому ізоляторі понад 200 днів.

Зараз ви читаєте новину «"Вийшла на перекур під університет": Дугарь розповіла, як їй вручили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі