вівторок, 26 травня 2020 14:47

Для фігурантки справи Шеремета заставу зібрали за 3 години

Для фігурантки справи Шеремета заставу зібрали за 3 години
Всю суму застави для Яни Дугар зібрали за три години. Фото: Facebook/Vitaliy Kolomiets

Фігурантка справи про вбивство Павла Шеремета вийде під заставу.

Віталій Коломієць - адвокат військового медика Яни Дугарь, підозрюваної у вбивстві журналіста, оголосив у Facebook, що йде збір грошей на заставу для його підзахисної.

Він пояснив, що суддя Писанець за клопотанням нових прокурорів обрав запобіжний захід у вигляді "непомірної застави в розмірі 168 160 грн", і наголосив, що за 5 днів спробують зібрати цю суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Шеремета: Антоненка не відпустили на поруки

"Слідчі явно спішили вручити клопотання про зміну 22.05, хоча до завершення домашнього арешту було ще 8 днів і раніше вони навіть на продовження запобіжного вручали з порушенням строків… Заставу призначили з розрахунку на те, що кошти вчасно не внесуть і можна буде просити про тримання під вартою", - наголосив він.

Адвокат підкреслив, що сума застави - величезна для Яни, адже вона сирота і має дуже невелику зарплату.

Але вже незабаром Коломієць оновив свій допис у соцмережі.

"Друзі, неймовірно, 500+ людей здійснили платежі й ми маємо достатню суму, а також кошти на подальшу боротьбу. Дуже дякую. Ще раз переконуюся: українці - самодостатні й готові до боротьби за право", - написав він.

Адвокат уточнив, що отриманий надлишок буде спрямовано на роботу в судовому слідстві та за узгодження з основними фундаторами для правової допомоги іншим добровольцям.

Раніше Печерський районний суд до 24 липня подовжив арешт лікарці та волонтерці Юлії Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «Для фігурантки справи Шеремета заставу зібрали за 3 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі