четвер, 10 березня 2022 01:26

Війна в Україні може завершитися за тиждень - Bellingcat

Війна в Україні може завершитися за тиждень - Bellingcat
Позиція Росії слабшає. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Війна в Україні може завершитися вже за тиждень. Однак Росія може залишити конфлікт на "замороженому" етапі.

Окупанти не захочуть залишатися у програшній ситуації, сказав журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, передає пресслужба ЗСУ у Telegram.

"Боюся, що буде період, коли незрозуміло, закінчилася війна чи ні. Але це питання тижня або 10 днів, бо позиція Росії слабшає, вони це розуміють. Їм буде вигідно навіть не називати війну завершеною, а зупинити її на якомусь "замороженому" етапі", - зазначив Грозєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав звірством дії російських окупантів у Маріуполі

Війна завершиться, за його словами, тільки після початку політичної боротьби в РФ.

"А от тоді вже увійде політична боротьба всередині Росії, яка призведе до зміни політичного режиму набагато швидше, ніж кінець війни. І тоді все буде завершено", - додав журналіст.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

7 березня відбувся третій раунд перемовин України та РФ запланований. До складу української делегації увійшли: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. Сторонам вдалося домовитися про "зелені коридори" для евакуації цивільних із оточених окупантами населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні може завершитися за тиждень - Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі