середа, 31 серпня 2011 18:34

Відставкою Табачника влада намагається виправити імідж Януковича - експерт

Відставкою Табачника влада намагається виправити імідж Януковича - експерт

Рано чи пізно одіозною постаттю міністра освіти Дмитра Табачника мали пожертвувати, вважає професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань.

"Політологи передбачали його відставку, - сказав він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua у відповідь на прохання прокоментувати заяву глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна. - Табачник шкодить іміджу президента, тому рано чи пізно це мало відбутися. Вже так багато критики проти цієї влади, що вони вирішили пожертвувати Табачником".

"Проблеми на усіх фронтах - з Європою через Тимошенко, з Росією через газ, з опозицією через День Незалежності. До того ж через економічну кризу зростає невдоволення людей. Щоб збити напругу та виправити імідж Януковича, їм потрібно було щось вигадати", - пояснив Гарань.

Політолог не виключає, що окрім цих причин на можливу відставку Табачника могла вплинути й внутрішня боротьба у партії.

"Наступним міністром може стати або маловідома неполітична фігура з міністерства освіти, або ж та сама Ганна Герман. Вона програла Льовочкіну битву за місце біля Януковича в Адміністрації. Хоча вона може й не погодитися стати черговим міністром, бо так втратить безпосередній вихід на президента", - зауважив експерт.

Нагадаємо, сьогодні, спілкуючись із журналістами, на запитання, чи буде звільнено міністра освіти Дмитра Табачника, голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін відповів: "Поза сумнівом, так".

Зараз ви читаєте новину «Відставкою Табачника влада намагається виправити імідж Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі