середа, 26 травня 2010 12:39

Видрін відчуває цензуру з боку опозиції

Видрін відчуває цензуру з боку опозиції

В Україні з"являється новий вид цензури - цензура з боку опозиції.

Таку думку в інтерв"ю РБК-Україна висловив заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони, політолог Дмитро Видрін.

"В Україні сьогодні з"являється якийсь новий і доволі несподіваний вид цензури. Я відчуваю цензуру з боку опозиції, як це не дивно. Коли я хочу сказати про опозицію щось критичне, мені кажуть, що не хочуть писати про це, тому що ніяково. І виникає дивна ситуація, коли про владу можна погано говорити, а про опозицію - ні", - сказав Видрін.

За підрахунками замсекретаря РНБО в Інтернеті сьогодні 90% критичного матеріалу адресовані владі.

"Існує якась презумпція істинності від опозиції. Я намагався опублікувати про них кілька фактів, але у мене їх не беруть через те, що вони дискредитують опозицію", - повідомив він.

Видрін вважає, що, між іншим, це відбувається і внаслідок того, що за час, перебування нинішньої опозиції при владі, їй вдалося побудувати фінансовий механізм спілкування з пресою, тоді як у нинішніх чиновників, за його словами, вся надія на адміністративний механізм.

"Але реалії такі, що фінансовий важіль сьогодні ефективніший. Плюс, на інформаційний простір роблять вплив і якісь тренди, тобто - мода. Так от, сьогодні модно не критикувати нинішню опозицію", - вважає політолог.

Зараз ви читаєте новину «Видрін відчуває цензуру з боку опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі