четвер, 16 листопада 2017 13:27

"Відірвемося від московських календарів" - Турчинов про вихідний 25 грудня

"Відірвемося від московських календарів" - Турчинов про вихідний 25 грудня
Україна відривається від московських календарів, - секретар РНБО Олександр Турчинов. Фото: УНІАН

Після ухвалення Верховною Радою закону про запровадження святкування Різдва Христового 25 грудня і скасування вихідного дня 2 травня Україна відривається від московських календарів і російських імперських стандартів. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тепер Україна святкуватиме Різдво Христове "разом з усім цивілізованим світом, згідно з календарем, за яким ми живемо", - заявив він.

"Це важливе світоглядне історичне рішення, що посилить європейські інтеграційні позиції України і надасть нам можливість відірватися від московських календарів і російських імперських стандартів", - сказав Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко має 500 днів на реабілітацію

Олександр Турчинов виступив з ініціативою запровадження святкування Різдва Христового 25 грудня ще два роки тому

Раніше в цей день народні депутати внесли до переліку святкових і неробочих днів у Трудовому кодексі України Католицьке Різдво 25 грудня і виключили з цього переліку вихідний день 2 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Відірвемося від московських календарів" - Турчинов про вихідний 25 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі