пʼятниця, 10 червня 2022 16:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Віддавайте Бранденбург чи Піренеї - польський посол засудив спроби домовлятися з Путіним

Віддавайте Бранденбург чи Піренеї - польський посол засудив спроби домовлятися з Путіним
Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький каже, що Кремль свідомо створює такі умови, щоб з ним розмовляли. Фото: eastnews.ua

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький засудив прагнення деяких західних політиків "зберегти обличчя" президента РФ Володимира Путіна.

Росія навмисно створила ситуацію, за якої союзники пропонують піти на поступки Путіну, сказав він в інтерв'ю "Укрінформу".

Польща робить усе можливе, щоб Україну продовжували підтримувати, каже Ціхоцький. Але не всі прислухаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Польщі різко висловився про дзвінки Макрона і Шольца Путіну

"Мені здається, що Росія свідомо і цілеспрямовано створила таку ситуацію, коли союзники тиснутимуть на нас із метою піти на поступки. Бо що для них Донеччина чи Луганщина? Озвучувалися думки, що треба рятувати чиєсь обличчя. То нехай віддають свій Бранденбург чи Піренеї", - наголосив Ціхоцький.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Олаф Шольц неодноразово розмовляв із Володимиром Путіним телефоном. Шеститижнева перерва у цих контактах відбулася лише після викриття звірств російської армії в Бучі. 8 червня Шольц знову розмовляли з Путіним. Вони домовилися, що необхідно зробити все, щоб дозволити експорт зерна з України.

Президент Володимир Зеленський раніше повідомляв, що Еммануель Макрон закликав його піти на поступки перед окупантом, щоби "зберегти обличчя Путіну".

Пізніше Макрон заявив, що "Росію не можна зараз принижувати".

Зараз ви читаєте новину «Віддавайте Бранденбург чи Піренеї - польський посол засудив спроби домовлятися з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі