четвер, 28 лютого 2019 18:34

Від Порошенка до Мураєва: назвали найбільших товстосумів виборів

44 кандидати у президенти володіють 2,23 млрд грн. 37% від цієї суми – це активи президента Петра Порошенка. Такі цифри оприлюднив рух "Чесно", проаналізувавши подані декларації за 2017 рік.

Фінансові звіти за минулий рік ще не подавались.

Найбільше грошей – у Порошенка (828,18 млн) і позафракційного нардепа-мажоритарника Юрія Дерев'янка (445,49 млн грн), якого висунула партія "Воля".

У п'ятірці товстосумів - Сергій Тарута (188 млн), Олександр Вілкул (142 млн), Євген Мураєв (98 млн), йдеться у дослідженні.

 
 

Найбільший офіційний дохід отримав лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Найбільшу частку доходів - на близько 16 млн грн - склав продаж нерухомості. Порошенко заробив на 4 млн менше.

 

Серед жінок найзаможнішою є нардеп з "БПП" Ольга Богомолець. Її доходи сягали 8,32 млн грн, з яких значну частину вона одержала від надання в оренду власної нерухомості, зокрема й від посольства США в Україні – за приміщення на вулиці Сікорського.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Касир магазину "пожертвувала" партії Тимошенко 1,5 млн грн: журналісти опублікували нове розслідування

Президентська виборча кампанія для одного кандидата коштує не менше $5 млн або 139 млн грн. До такого висновку дійшли ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Від Порошенка до Мураєва: назвали найбільших товстосумів виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі