неділя, 09 серпня 2020 12:18

Вибори в Білорусі: люди повідомляють про проблеми з інтернетом

Вибори в Білорусі: люди повідомляють про проблеми з інтернетом
У Білорусі люди скаржаться на перебої з інтернетом.Фото: Reuters

У Білорусі в основний день виборів президента Республіки люди скаржаться на проблеми з доступом до інтернету.

Користувачі заявляють, що месенджери, зокрема Telegram, працюють зі збоями. Про це повідомляє Інтерфакс-Захід у неділю, 9 серпня.

"Утруднений доступ до YouTube, деякі сайти не відкриваються, в тому числі сайт незалежного спостереження Zubr.in. Також нестабільно працюють популярні VPN-сервіси. Як відзначають користувачі, проблеми спостерігаються як у тих, хто користується стаціонарним, так і мобільним інтернетом", - сказано в повідомленні.

Окремі торгові точки вивішують оголошення, що у зв'язку з технічними збоями можуть не працювати термінали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Змушені працювати по всіх фронтах" - Лукашенко розповів про безпеку на виборах

"У "Белтелекомі" (найбільший інтернет-оператор країни) заявили, що спостерігається "проблема із зовнішніми каналами, велике навантаження". Про конкретні терміни вирішення проблем не повідомляють і приносять вибачення за доставлені незручності", - йдеться в повідомленні.

Повідомлення про проблеми з Інтернетом надходять з різних регіонів країни. Люди скаржиться, що не можуть зайти на сайти держустанов, міністерств і відомств, Державного агентства "БелТА" та сайт президента Білорусі.

Шості президентські вибори в історії суверенної Білорусі призначені на неділю, 9 серпня 2020 року. 65-річний Олександр Лукашенко править країною 25 років. Жодні президентські вибори (2001, 2006, 2010, 2015), крім перших (1994), не були визнані вільними і справедливими на міжнародному рівні. До виборів у Білорусі пройшла хвиля мітингів і протестів на підтримку опозиційних кандидатів. На шостих президентських виборах в історії незалежної Білорусі в достроковому голосуванні нібито взяли участь 41,7% білорусів, що мають право голосу, це 2 854 336 виборців.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Білорусі: люди повідомляють про проблеми з інтернетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі