пʼятниця, 21 серпня 2015 11:24

Вибори на Донбасі могли призначити під тиском - політолог

Вибори на Донбасі могли призначити під тиском - політолог
Reuters

Проведення місцевих виборів навіть на тих територіях Донбасу, які контролюються Україною, є помилкою.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"На територіях, де йде війна, проводити вибори не можна апріорі. І навіть на тих, які контролює українська сторона. Хоча Мінські угоди і вимагають цього, але це є помилкою. Тому що зараз там не можуть адекватно голосувати і приймати рішення. Там йдуть бойові дії, там стоїть армія, там люди, родичі яких воювали в "ДНР-ЛНР"", - зауважив він.

Щодо призначення головою Донецької  військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським виборів у Краматорську на 29 листопада, то за словами Тарана це може бути вимогою центральної влади.

"На нього могли просто натиснути з центру і сказати: вибори треба проводити. І для того, щоб зберегти обличчя він проведе їх, але пізніше. Щоб довести, що він контролює ситуацію у Донецькій області", - пояснив політолог.

Також експерт не виключає, що бойовики можуть вдатись до провокацій на виборах.

"На сьогоднішній день підтримка в Краматорську з боку населення української сторони - 50% на 50%. Тому українська влада хоче гарно підготуватись до виборів, правильно їх організувати і провести. Щоб там перемогли саме проукраїнські сили, які орієнтовані на унітарну Україну", - додав Таран.

Нагадаємо, що голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський призначив перші місцеві вибори депутатів Краматорської міськради і Краматорського міського голови об'єднаної територіальної громади на 29 листопада цього року. Раніше Жебрівський наголошував, що вибори на неокупованій частині Донбасу треба проводити у 2017 році. Його у цьому питанні підтримав і голова Луганської ВЦА Георгій Тука.

Зараз ви читаєте новину «Вибори на Донбасі могли призначити під тиском - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі