субота, 09 вересня 2017 17:55

"Ви не дали створити Харківську республіку" - Порошенко нагородив військових АТО

  Президент Порошенко вручив нагороди нацгвардійцям Вінниччини. Фото: gazeta.ua
Президент Порошенко вручив нагороди нацгвардійцям Вінниччини. Фото: gazeta.ua

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту на Вінничину відвідав військову частину 3028 Національної гвардії України у місті Калинівка та вручив нагороди бійцям АТО.

"Українських військовослужбовців шанує й поважає народ. Вони мають найвищий рівень довіри в суспільстві. Керівництво України, наші дипломати роблять зусилля для того, щоб вирішити проблему звільнення нашої землі політико-дипломатичним шляхом, але ситуація ще далека від стійкого миру. В цих складних умовах ми особливо цінуємо і підтримуємо Збройні сили України і Національну гвардію України", - сказав Порошенко.

Орден "За мужність" ІІІ ступеня вручили 5 військовим, які виконували завдання у зоні АТО та відзначилися моральними, професійними та діловими якостями.

Під час промови Петро Порошенко пригадав військових, звільнивших у квітні 2014 року звільняли від російських найманців Харківську ОДА.

"Ваша частина однією із перших почала боротьбу із сепаратистами та проросійськими найманцями. Вся країна знає про внесок вашої частини. Ви не дали розпочати антиукраїнську операцію, не дали створити так звану "Харківську народну республіку", що було детально виписано у планах ФСБ країни-агресора, – наголосив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко обіцяє 10 тисяч доплати військовим на першій лінії АТО

Військова частина 3028 Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України однією з перших почала боротьбу з сепаратистами та проросійськими найманцями. На початку квітня 2014-го вона звільнила Харківську ОДА від проросійських бойовиків. Під час проведення АТО особовий склад військової частини брав участь у спецопераціях у Слов'янську, Семенівці, Красному Лимані, Ясинуватій, Лисичанську, Пісках, Водяному, Кримському і Мар'їнці, а також в Донецькому аеропорту.

Зараз ви читаєте новину «"Ви не дали створити Харківську республіку" - Порошенко нагородив військових АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі