пʼятниця, 02 серпня 2013 03:51

Верховний італійський суд залишив у силі 4-річне ув'язнення Берлусконі

Верховний італійський суд залишив у силі 4-річне ув'язнення Берлусконі
Сильвіо Берлусконі. Фото: dt.ua

Верховний орган італійського правосуддя підтвердив обвинувальний вирок екс-прем'єру Сильвіо Берлусконі, засудженому до чотирьох років ув'язнення у гучній справі про фінансові махінації в медійній групі Mediaset.

При цьому, як повідомляють РІА Новини, рішення апеляційного суду про заборону займати державні посади Касаційний суд повернув для перегляду.

"Були дуже вагомі причини і юридичні аргументи для повного виправдання Берлусконі. Ми оцінимо (ситуацію) і проведемо необхідні ініціативи, в тому числі в європейських інстанціях, щоб це несправедливе рішення було радикально переглянуто", - йдеться в спільній заяві адвокатів Франка Коппі, Нікколо Гедіні і П'єро Лонго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвинувачення попросило суд пом'якшити вирок Сильвіо Берлусконі

Берлусконі і його найближчі прихильники із партії "Народ свободи" очікували винесення вироку Верховного суду в своїй римській резиденції - палаці Граціолі. Відразу ж після оголошення вироку в екс-прем'єра відбулося засідання партійного керівництва.

Незважаючи на те, що вирок Касаційного суду є остаточним, призначене Берлусконі покарання не підлягає виконанню, поки апеляційний суд Мілана не розгляне знову питання про заборону займати державні посади.

Новий апеляційний процес почнеться восени, а потім прийняте рішення буде знову розглянуто Верховним судом. Увесь цей час Берлусконі залишатиметься сенатором.

Зараз ви читаєте новину «Верховний італійський суд залишив у силі 4-річне ув'язнення Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі