понеділок, 08 квітня 2019 08:34

Верховним головнокомандувачем не може бути наркозалежна людина - Порошенко погодився на антидопінговий тест WADA

Верховним головнокомандувачем не може бути наркозалежна людина - Порошенко погодився на антидопінговий тест WADA
Порошенко пройде антидопінговий тест WADA. Фото: Укрінформ

Петро Порошенко погодився на ініціативу Володимира Кличка, який запропонував, щоб кандидати у президенти пройшли тест у Всесвітній антидопінговій агенції WADA. Відповідну заяву глава держави озвучив в ефірі телеканалу "Україна".

"Вважаю, що є надзвичайно великою загрозою, коли є підозра, що кандидатом або навіть президентом України, верховним головнокомандувачем Збройних сил може стати людина, яка не виключено, що має наркотичну залежність. І для того, щоб зняти ці питання, в цьому зацікавленні обидва кандидата, в цьому зацікавлений кожен українець, який робить свідомий вибір рівно за два тижні", - сказав Порошенко.

Глава держави підкреслив, що людина, яка претендує на найвищу посаду в країні не повинна мати таку залежність.

"Наркотична залежність кандидата є прямою загрозою національній безпеці. Загрозою для кожного українця. І кожен українець має отримати абсолютно чітку відповідь і щодо Порошенка, і щодо Зеленського. Це їх право. А права українців треба шанувати і поважати", - сказав президент.

Крім того, Порошенко додав, що це є "надзвичайно принципово", щоб тести провела WADA - "найавторитетніша у світі міжнародна організація допінгового контролю, яка забезпечувала виведення на чисту воду і Російську допінгову агенцію, ... і авторитет якої не викликає жодного сумніву".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не обманюйте нас": Кличко звернувся до Порошенка і Зеленського

5 квітня кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко здали аналізи у різних місцях. Зеленський здав лише кров, а Порошенко - кров, сечу і волосся.

За кілька годин результати аналізів Зеленського і Порошенка стали відомі. Тести обох на наявність психотропних речовин були негативними.

Пізніше боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України здати аналізи у міжнародній організації World Anti-Doping Agency: "Якщо ви такі відкриті і зацікавлені в об'єктивному результаті, зробіть це за репутаційно перевіреним методом у міжнародній організації World Anti-Doping Agency", заявив Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Верховним головнокомандувачем не може бути наркозалежна людина - Порошенко погодився на антидопінговий тест WADA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі