четвер, 14 січня 2021 13:45

Верховний суд скасував указ Порошенка про звільнення Семочка з керівників розвідки

Верховний суд скасував указ Порошенка про звільнення Семочка з керівників розвідки
13 січня 2021 року колегія суддів на чолі з Іриною Васильєвої винесла вердикт. Фото: "Публичные люди"

Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду скасував указ президента про звільнення першого заступника директора Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, тобто протягом 30 днів, повідомляє "РБК-Україна" із посиланням на пресслужбу суду.

"Адміністративний позов Семочка задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано указ президента України від 12 квітня 2019 року. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У родини топСБУшника знайшли нерухомість на мільйони та паспорти РФ

Семочко подав позов наприкінці весни 2019-го. Він вимагав скасувати указ 5-го президента Петра Порошенка про звільнення його з посади. Семочко стверджував, що указ незаконний, тому що під час звільнення він перебував на лікарняному.

24 червня 2020 року суд відмовився розглядати позов екскерівника СЗР, зазначивши, що той подав його з пропуском 30-денного терміну. Семочко не погодився з таким рішенням і оскаржив його у Великій палаті Верховного суду. Зобов'язали Касаційний адмінсуд розглянути справу, незважаючи на пропуск строків.

13 січня 2021-го колегія суддів на чолі з Іриною Васильєвої винесла вердикт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хід конем: Семочко відрікся від родичів і виграв суд проти журналістів

2019 року Семочка звільнили з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки. Щодо нього відкрили кримінальну справу за фактом державної зради.

Семочко має родичів з російськими паспортами, нерухомість вартістю понад 200 млн грн і бізнес в Криму, а також користується елітним позашляховиком Toyota Land Cruiser 200, який зареєстрований на людину, якої не існує.

Після оприлюднення розслідування журналістів, СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Семочка. Крім того, у СБУ підтвердили російське громадянство його дружини.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд скасував указ Порошенка про звільнення Семочка з керівників розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі