субота, 03 травня 2014 12:48

Верховна Рада не звільнить Турчинова - Соскін

Верховна Рада не звільнить Турчинова - Соскін
Фото: ipress.ua

Верховна Рада України у теперішньому складі не проведе відставки Олександра Турчинова з посади спікера.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

Разом з тим, науковець вважає, що Турчинов несе за собою суцільні політичні поразки для держави.

"Персона Турчинова в Україні - неспівзвучна і несумісна. Після того, як він очолив Верховну Раду та став виконувати функції президента, в нас ідуть поразка за поразкою. Ми втратили Крим. І я так думаю, що 9-11 травня ми втратимо ще дві області. Я бачу, як руйнується та держава, яку мільйони українців будували. Цей покидьок Турчинов, воно просто нищить нашу справу, наше життя і все, що ми створили", - заявив експерт.

На переконання політолога, Турчинов не повинен обіймати посаду спікера і в.о президента.

Науковець констатував, що парламент не проголосує за його відставку.

"На жаль, цей орган себе вичерпав", - зауважив Соскін.

Експерт додав, що зараз потрібно, аби зібрались всі патріоти України, які мають авторитет серед української громади, для підписання декларації.

"Декларації, де чітко буде зафіксовано, що Україна знаходиться у стані війни. Що на нас напала Російська Федерація. Що у нас анексована і окупована частина території і діють російські спецзагони-диверсанти. І що ми хочемо звільнити Україну. Що Україну ми бачимо європейською державою. Що це буде держава, яка входить в НАТО. Що ми вводимо вільний обіг євро. Що ми знімаємо всі обмеження з підприємницької діяльності і ліквідовуємо податкову адміністрацію. Одним словом, людям треба дати надію та конкретні механізми, аби вони змогли себе врятувати", - наголосив Соскін, зазначивши: люди, які підписують таку декларацію, мають підпорядкувати собі армію та інші силові структури.

На думку експерта, якщо цього не відбудеться, то в Україні розпочнеться громадянська війна.

"Якщо 9-11 травня буде створений санітарний кордон з Луганською і Донецькою обастями і ми втратимо їх (а це 7 мільйонів громадян), то ні про які президентські вибори немає сенсу говорити", - зазначив політолог.

Соскін зауважив, що, на жаль, ті політики, які - за відставку Турчинова, не виступають з реальною ініціативою щодо формування нового інтегрального центру влади "реальних вождів громадської думки".

 

 

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада не звільнить Турчинова - Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі