середа, 30 червня 2021 13:06

Венедіктова віддала справу організації Медведчука пов'язаному з ним прокурору

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова забрала керівництво Департаментом нагляду в кримінальних провадженнях щодо злочинів, які скоїли в умовах збройного конфлікту, у Гюндуза Мамедова й передала Максиму Якубовському, який пов'язаний з "Українським вибором" Віктора Медведчука.

На сайті офіса генпрокурора є відповідний наказ від 29 червня, пише "Бабель".

Департамент, яким став керувати Якубський, розслідує справу щодо "Українського вибору".

  Якубовський на фоні банеру "Український вибір"
Якубовський на фоні банеру "Український вибір"

У березні цього року прокуратура повідомила про підозру трьом представникам організації Медведчука — Олександру Синявському, Івану Комелову й Олександру Слюсаренку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українському вибору" Медведчука оголосили підозри за сприяння російському окупанту в Криму

Їх підозрюють в організації та проведенні незаконного "референдуму" в Криму. Також їм інкримінують державну зраду й посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Ірину Венедіктову призначили на посаду генеральної прокурорки торік у березні. Її кандидатуру запропонував Верховній Раді президент Володимир Зеленський. До цього вона була в. о. директора ДБР і народним депутатом від "Слуги народу". Була третьою у списку від СН.

Венедіктова призначила Якубовського своїм заступником торік. Його фото на тлі "Українського вибору" публікував голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Активіст називав Якубовського юристом Медведчука.

Якубовський підтверджував журналістам, що у 2012-2014 роках (коли звільнився з прокуратури) працював в експертному центрі, який створили при "Українському виборі" Медведчука.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова віддала справу організації Медведчука пов'язаному з ним прокурору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі