пʼятниця, 26 березня 2021 10:11

"Українському вибору" Медведчука оголосили підозри за сприяння російському окупанту в Криму

"Українському вибору" Медведчука оголосили підозри за сприяння російському окупанту в Криму
Слідство у кримінальному провадженні триває, повідомили в прокуратурі.

Трьом учасникам організації "Український вибір" кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука повідомили про підозри за сприяння в окупації Кримського півострову. Про це повідомив Офіс генерального прокурора у п'ятницю, 26 березня.

Йдеться про участь організації в проведенні незаконного "референдуму" в тимчасово окупованому Криму.

Підозри оголошено за кримінальними статтями про державну зраду і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура АР Крим та міста Севастополя і Департамент щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук і Козак у дні окупації Криму за безцінь отримали великий нафтовий бізнес

За даними слідства, двоє підозрюваних, будучи керівниками ініціативних груп руху "Український вибір - право народу", входили до складу незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя". Вони виконували протиправні накази "ватажків" формування, брали участь в організації і проведенні незаконного "референдуму".

Один із керівників руху "Український вибір", що також діяв у Севастополі, за даними правоохоронців, брав участь у проведенні мітингів на підтримку російської окупації півострова і проведення псевдореферендуму.

Підозрювані були нагороджені російським окупантом медалями "За повернення Криму".

У прокуратурі не називають прізвища підозрюваних.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, здійснюється Головним управлінням СБУ в АР Крим.

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність 3 телеканалів: "112", NewsОne та ZIK. Санкції застосовуються до нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака і юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Українському вибору" Медведчука оголосили підозри за сприяння російському окупанту в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі