середа, 24 серпня 2022 15:58

Велика Британія відмовилась від російського пального

Велика Британія відмовилась від російського пального
Велика Британія скоротила імпорт з Росії майже на 100%. Фото: pixabay.com

Велика Британія вперше не завозила пальне з Російської Федерації.

Імпорт російского пального у червні вперше скоротився до нуля на тлі санкцій проти РФ, пише "Інтерфакс-Україна".

У перший місяць літа країна імпортувала з Росії товари і послуги на 33 млн фунтів стерлінгів – мінімум за всю історію спостережень із січня 1997 року.

Це на 96,6% менше від середнього показника британського імпорту з РФ за 12-місячний період із лютого 2021-го до лютого цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербія не купуватиме російську нафту

Постачання кольорових металів із РФ впали в червні на 94,7%, до 6 млн фунтів стерлінгів. Імпорт сталі і сталевої продукції – втім, і раніше символічний за обсягами – практично припинився і становив менше ніж 1 млн фунтів.

Експорт із Великої Британії до РФ у червні становив 83 млн фунтів – це на 67% менше середньомісячного показника за "досанкційний" рік.

Левова частка цього показника (61,6 млн фунтів) – експорт хімічної продукції, а за цією статтею враховують медикаменти, які не підпали під санкційні обмеження.

У червні Велика Британія запровадила нові санкції проти російських бізнесменів і чиновників. У санкційний перелік потрапила найбагатша людина РФ 2021 року і двоюрідна племінниця Путіна.

Країна не відкрила візи російській делегації для участі у сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія відмовилась від російського пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі