вівторок, 06 березня 2018 15:36

"Вата" не розхитає Україну - волонтер

"Вата" не розхитає Україну - волонтер
Російські агенти впливу не зможуть розкачати ситуацію в Україні, каже волонтер Роман Синіцин. Фото: Facebook

Російські агенти впливу не зможуть розкачати ситуацію в Україні. Про це сказав волонтер Роман Синіцин в інтерв'ю "Апостроф"

"Зараз це неможливо. Переважна більшість основних двигунів, які працювали на розкачування ситуації в 2013-2014 роках, вже локалізовані. Люди або сидять, або з ними тісно працює СБУ. Не думаю, що в сьогоднішніх реаліях вони розкачають ситуацію, що будуть масові мітинги "незадоволеного російськомовного населення", - пояснив він.

"Є адепти ідей приєднання до Росії або федералізації. Ми досить часто їздимо в Донецьку область, зокрема в Маріуполь, і є міста, де складається враження, що близько 50% населення "ватні". Тим не менш, їхні основні лідери локалізовані, не один раз побиті якимись праворадикальними силами. Наприклад, можна подивитись, як проходили останні лекції прихильників Віктора Медведчука в Херсоні та Миколаєві два місяці тому. Вони забарикадувались у приміщенні, їх штурмували, була поліція. Тобто народ зовсім не інертний, і я не думаю, що зараз він допустить явні прояви сепаратизму", - продовжив волонтер.

Народ зовсім не інертний, зараз він не допустить сепаратизму

Волонтер назвав кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука "однією з найбільших загроз національній безпеці".

"Він впливає на дуже багато речей, і ми до кінця навіть не розуміємо силу його економічного та політичного впливу. Він володіє величезною кількістю підприємств по всій Україні, які не структуровані в єдиний юридичний холдинг. Він володіє людським потенціалом: під ним багато депутатів місцевих рад, є осередки. Наприклад, на Закарпатті більшість в міськрадах – це люди Медведчука. Така ситуація в багатьох регіонах. Його агенти впливу є всюди, і вони намагаються навіть інтегруватися в громадський сектор через абсолютно різні громадські формування: спілки захисту тварин, формування, пов'язані з ОСББ. Фактично вони будують низові мережі, і це насправді дуже небезпечно", - розповів Синіцин.

На запитання: "А от якраз агенти впливу Медведчука можуть розхитати ситуацію?" волонтер відповів: "В даний період, мені здається, це буде важко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АТО треба починати з Києва" - низку медіа назвали солдатами гібридної війни Путіна

Раніше президент Петро Порошенко пояснив, що співпрацює з Віктором Медведчуком через вихід на президента РФ Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Вата" не розхитає Україну - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі