неділя, 18 жовтня 2009 14:30

У Запоріжжі заборонили проводити марш на честь річниці створення УПА

У Запоріжжі заборонили проводити марш на честь річниці створення УПА
Запорізьким націоналістам суд заборонив проводити марш на честь 67-ї річниці створення Української Повстанської Армії (УПА), який був запланований на 18 жовтня в Запоріжжі, і ініційований Запорізькою обласною громадською молодіжною організацією "Небо".

Про це повідомив голова організації Ігор Артюшенко в неділю.

"Суд убачає очевидною небезпеку безладів або злочинів, загрозу населенню або правам і свободам інших людей у разі проведення запланованої акції", - привів Артюшенко цитату постанови Запорізького окружного адміністративного суду.

Суд також заборонив проведення акцій іншим політичним силам, зокрема організаціям Комуністичної партії України і "Слов"янської гвардії". Ті, у свою чергу, заявляли про те, що мають намір 18 жовтня провести антифашистську акцію "Вбивцям ОУН-УПА - немає прощення!".

І націоналісти, і комуністи до постанови суду заявляли про те, що будь-які спроби опонентів перешкодити проведенню запланованих акцій, будуть рішуче присічені. У зв"язку з постановою суду і настроєм представників політсил, в неділю в Запоріжжі чергують посилені наряди міліції з охорони громадського порядку.

За інформацією Артюшенко, націоналісти все ж таки планують вшановувати 67-у річницю створення УПА "альтернативним" способом. Проте поки не наважуються повністю обнародувати свої плани. За попередньою інформацією, облорганізація "Небо" проведе мітинг біля пам"ятника Леніну, після чого учасники мітингу мають намір спалити предмети комуністичної символіки.

Запорізька обласна громадська молодіжна організація "Небо" зареєстрована весною 2009 року, в її складі - молоді люди віком від 17-ти до 25-ти років. До того, як Артюшенко очолив молодіжну організацію "Небо", він був членом ВО "Свобода", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі заборонили проводити марш на честь річниці створення УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі