середа, 05 березня 2014 15:22

В Україну приїдуть 35 неозброєних військових від ОБСЄ

В Україну приїдуть 35 неозброєних військових від ОБСЄ

18 країн-учасниць ОБСЄ прийняли рішення направити 35 неозброєних військових в Україну. Так вони відреагували на запит нашої держави.

Відповідне рішення було прийнято на спільному засіданні Постійної Ради та Форуму за безпеку і співробітництво у Відні 4 березня.

За інформацією прес-служби ОБСЄ, візит має відбутися в рамках Глави 3 Віденського документа від 2011 року. Остання передбачає добровільне запрошення для того, щоб розвіяти побоювання в незвичайній військовій активності.

Україна запросила військових з візитом в період з 5 по 12 березня, починаючи з Одеси.

Механізм буде активований вперше.

Нашу країну відвідають військові з Канади, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Угорщини, Ірландії, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, Словаччини, Швеції, Туреччини, Великобританії і США.

Крім того, в місії візьме участь представник центру попередження конфліктів ОБСЄ.

Делегація вже прямує в Україну.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації Федеральних зборів РФ одноголосно підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну.

На території Криму вже перебуває понад 15 тис. військовослужбовців Росії і близько 50 одиниць техніки. Серед неї є броньовані автомобілі та бронетранспортери.

Постійно ведеться спроба захоплення українських військових частин і кораблів.

Зараз ви читаєте новину «В Україну приїдуть 35 неозброєних військових від ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі