четвер, 19 серпня 2010 15:50

В Україні з'явились російськомовні бандерівці - Цибулько

В Україні з'явились російськомовні бандерівці - Цибулько
Українська ідентичність часто виражається у досить дивних ситуаціях.

Наші спортсмени борються за український прапор, ллють сльози під час гімну, часом не знаючи його слів. Ми вже дожили до того, що у нас є російськомовні бандерівці.

Про це під час "круглого столу" на тему "Українська державність - міф або реальність? Внутрішні і зовнішні загрози незалежності" заявив український письменник і політолог Володимир Цибулько.

"Зараз ми живемо у перехідну епоху. Але вона повинна отримати якийсь зрозумілий коридор. Якщо ми не сформуємо цього коридору зараз, то певна суспільна конфедеративність буде продовжуватися. Ми вже побачили, як з цим граються у Криму і Донецьку", - сказав Цибулько.

У свою чергу заввідділом етнополітики Національного інституту стратегічних досліджень Максим Розумний зазначив, що було багато сподівань щодо незалежності України. Мовляв, що народиться покоління, яке не жило при радянській владі, і воно стане українським.

"Але соціологічні опитування свідчать, що основні маркери ідентичності у східній і центральній Україні за ці 20 років не змінилися. Або змінилися у протилежний бік. Для мене це не означає нічого трагічного. Навіть те, що протягом цих 20 років кількість прихильників незалежності так і коливається біля 50% відсотків, не є небезпечним. Справді загрозливим є зовнішній чинник, який суттєво втручається в українську ситуацію", - сказав Розумний і підкреслив, що українська спільнота не має достатнього імунітету, щоб протистояти зовнішньому втручанню.

На його думку, якби "Україну залишили у спокої, у нейтральному політичному й ідеологічному просторі ще років на 50, тоді б було можливе формування української політичної нації".

Народний депутат від блоку НУ-НС Олесь Доній заявив на цьому круглому столі, що Росія за підтримки Партії регіонів почала наступ на Україну.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явились російськомовні бандерівці - Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі