вівторок, 27 липня 2010 14:29

У Львові Кирила залякували духом Бандери (ФОТО)

Поблизу російського консульства о 12 дня у Львові зібралося близько 50 учасників запланованого пікету проти перебування в Україні патріарха Кирила.

У руках протестуючих майоріло 16 прапорів із символікою "Свободи".

Перед входом у консульство вишикувались два десятка міліціонерів, решта чекали за червоним мурованим парканом на подвір'ї консульства.

"Намісник російської церкви не дозволяє створити нам в Україні своєї помісної церкви. У Києві вчора нашим побратимам на такому пікеті руки заламували. Але нація не буде мовчати! Ми – проти перебування цієї особи в Україні, - викрикував у гучномовець "свободівець" про приїзд Кирила. - Це приниження української нації. Московський патріархат – філія ФСБ в Україні!"

Учасник акції прочитав з листочка історію московського патріархату.

"Офіцери, ніколи не перегинайте палку, - звернувся до міліціонерів інший чоловік із натовпу. Йому "свободівці" дали гучномовець. - Пам'ятайте, що ви маєте захищати українську націю. Що святий тризуб на кашкетах носите!"

Ведучі акції голосно кричали у гучномовець лозунг: "Агента Гундєєва геть!". Далі пікетувальники у відповідь скандували "Слава нації! Смерть ворогам!".

Неодноразово учасники акції вигукували: "Бандера прийде – порядок наведе", "Стоп духовній агресії Москви!".

"Бог, і наші акції будуть тривати", - заявив наостанок ведучий "свободівець". Після цього кілька пенсіонерок завели пісню "Не пора, не пора москалеві служити".

ФОТО Межва Леся/ Gazeta. ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові Кирила залякували духом Бандери (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі