пʼятниця, 08 липня 2022 13:59

Спецтема: Війна Росії проти України

В України є докази щодо подальших планів РФ і це не лише Донбас – президент

В України є докази щодо подальших планів РФ і це не лише Донбас – президент
Попри заяви російської сторони про обстріли лише воєнних об'єктів, РФ гатила по житлових будинках. Фото: president.gov.ua

Україні відомі подальші плани російських окупантів у повномасштабній війні, яку розв'язала Росія.

Є докази того, що це не лише захоплення Луганської та Донецької областей, заявив 8 липня президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

"Їхні плани зрозумілі – ми знаходили мапи у збитих льотчиків, їхні цілі. Ми знаходили цілі у їхніх військових, також були полонені військові, які казали, що їм давали накази захопити Київ за три дні, знущатися з людей, як захочуть, стріляти по цивільних і обов'язково по цивільних будівлях. Щоб люди боялися, починали бігти, бо це все розхитує ситуацію. Тому що в державі потрібен хаос. Вони намагалися захопити столицю, все це робили всередині нашої держави. Ворожі угруповання працювали у великій кількості", – зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про ситуацію в Харкові та на півдні України

Зеленський додав, що попри заяви російської сторони про обстріли лише воєнних об'єктів, РФ гатила по житлових будинках.

"Стріляли вони як з території окупованого Донбасу по нас ракетами, так і з моря – Каспійського регіону та Криму, з території Білорусі. Усе, що вони говорили, мовляв, це не вони стріляють – все це відбулося. Вони стріляли по житлових будинках", – зауважив президент.

У президента України немає особливого меседжу для російського диктатора Володимира Путіна. Водночас Володимир Зеленський хоче, аби Путін усвідомив, що відповідає за війну проти України та може її завершити.

Зеленський також вважає, що можливо закінчити бойові дії до кінця року, якщо Україна буде міцною, західні країни їй допомагатимуть, і Бог буде на її боці.

Зараз ви читаєте новину «В України є докази щодо подальших планів РФ і це не лише Донбас – президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі