понеділок, 08 серпня 2022 16:05

В Україні створять новий орган – деталі від РНБО

В Україні створять новий орган – деталі від РНБО
Секретар РНБО Олексій Данілов (праворуч) і в.о. керівника Апарату Андрій Зюзь. Фото: Facebook.com/rnbou

В Україні з'явиться Бюро санкційної політики.

Бюро буде робочим органом Ради національної безпеки й оборони. Координуватиме санкції, про це повідомили в РНБО у понеділок, 15 серпня.

"З-поміж іншого, Бюро перевірятиме пропозиції про застосування санкцій на відповідність концептуальним підходам, напрямам, заходам у сфері санкційної політики України, визначеним РНБО", – пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орденоносці і "банкіри" Путіна мають торгові центри в Києві

РНБО повідомили про законопроєкт "Про засади санкційної політики України".

В.о. керівника Апарату РНБО Андрій Зюзь заявив про "повну готовність" до роботи зі створення Державного реєстру санкцій, який передбачено утворити згідно із законопроєктом.

Апаратові Ради, який є адміністратором цього реєстру, пропонують дозволити обробляти всі види інформації з обмеженим доступом і надати доступ до баз даних і реєстрів інших державних органів.

Законопроєкт – терміновий, заявили в РНБО.

Торік у листопаді Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом олігархів. Перед цим президент Володимир Зеленський підписав закон про олігархів.

Минулого місяця на нараді в РНБО обговорили реєстр олігархів. Під перевірку можуть потрапити майже 86 осіб.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять новий орган – деталі від РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі