середа, 12 червня 2013 12:18

В Україні не існує уряду Азарова, а є уряд Януковича - експерт

В Україні не існує уряду Азарова, а є уряд Януковича - експерт
Фото: glavcom.ua

В Україні не існує уряду Миколи Азарова, а є уряд Віктора Януковича, бо коли президент не виключає відставок міністрів через невиконання плану, то не варто забувати, що він призначав людей на ці посади.

Таку думку Gazeta.ua висловив професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

Коментуючи заяву Януковича, який не виключає відставок міністрів в разі подальшого зволікання з реалізації національного плану економічних реформ, він наголосив: "Це ще одна спроба перекласти відповідальність, перетасувати кадри".

"Перетасовування міністрів по волі президенті — це те, що притаманне цій моделі, і за умов коли немає економічних успіхів, то час-від-часу президент буде вдаватися до цих заходів. Це пов'язано із двома моментами: дійсно, реальна відсутність економічних змін, та Конституційна модель", - висловив думку експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров нардепам: "Припиніть бойкотувати роботу парламенту!"

Водночас, професор кафедри політології Києво-Могилянської академії наголосив: "Насправді, в цьому і був сенс повернення до цієї моделі Конституції 96 року, в якій президент зможе вільно тасувати кадри в уряді".

"Ми розуміємо, що це не є уряд Азарова, це є уряд Януковича, тому коли президент представляє когось відповідальним, то варто пам'ятати, що він призначав людей на ці посади.

Але ж він несе відповідальність за роботу цієї команди. Ці розмови почалися не сьогодні, а почалися із 2010 року, і вони будуть продовжуватися", - резюмував професор кафедри політології Києво-Могилянської академії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів готова провести виїзне засідання ВР вже на наступному тижні

Президент України Віктор Янукович не виключає відставок міністрів в разі подальшого зволікання з реалізації національного плану економічних реформ.

Нагадаємо, 19 квітня, Верховна Рада не підтримала резолюцію недовіри Кабінету Міністрів. За недовіру проголосували лише 190 депутатів. Від опозиції були відсутні в залі 14 Депутатів, серед яких і Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні не існує уряду Азарова, а є уряд Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі