пʼятниця, 27 вересня 2013 01:56

В українському суспільстві спостерігається великий консенсус щодо євроінтеграції - посол США

В українському суспільстві спостерігається великий консенсус щодо євроінтеграції - посол США
Джеффрі Пайетт. Фото: glavred.info

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт відзначив, що в Україні представники різних верств населення підтримують підписання Угоду про асоціацію з ЄС. Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Посол відзначив, що одним з його найсильніших перших вражень від перебування в Україні є "консенсус, який склався  українському суспільстві щодо  європейського питання".  Він вказав, що спільної думки про євроінтеграцію України дотримуються і політики, і бізнесмени, і релігійні діячі, і лідери суспільства.

В той же час на запитання щодо тиску Росії на Україну в зв'язку з  наближенням дати підписання Угоди про асоціацію, посол підкреслив, що США солідарні  з європейським співтовариством у тому, що такі дії Москви є неприйнятними.

"Ми солідаризуємося з позицією наших європейських колег, які заявили, що є просто неприйнятними спроби Росії отримати блокуючий голос у тому питанні, з якого широкі верстви українського суспільства ухвалили для себе рішення. Рішення рухатися до тісніших інституційних зв'язків з Європою", - підкреслив Пайєтт.

Як відомо, згідно з результатами соціального опитування "Барометр сусідства ЄС", що проводить Єврокомісія серед громадян країн Східного партнерства, 76% населення України бажає поглиблення економічної співпраці з Євросоюзом.

Зараз ви читаєте новину «В українському суспільстві спостерігається великий консенсус щодо євроінтеграції - посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі