пʼятниця, 11 серпня 2023 14:21

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні звільнять усіх обласних "воєнкомів"

В Україні звільнять усіх обласних "воєнкомів"
Під час перевірки у ТЦК виявили випадки корупції. Фото: eastnews.ua

На засіданні Ради національної безпеки постановили звільнити всіх голів обласних ТЦК.

Головував президент Володимир Зеленський. Заслухали інформацію про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки від директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова, голови СБУ Василя Малюка, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, генерального прокурора Андрія Костіна, голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова та директора Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса, повідомляє Офіс президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це рекорд": НАЗК знайшло у скандального одеського воєнкома 188 мільйонів

"Виявили випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації, які становлять загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій", – йдеться у повідомленні.

РНБО рекомендувала головнокомандувачу Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після перевірки СБУ.

"Наші рішення. Звільняємо всіх обласних "воєнкомів". Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування", – повідомив Зеленський.

У червні ЗМІ повідомили, що в родини одеського воєнкома Євгена Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад €3 млн, у його дружини – офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок.

Після цього президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужнному звільнити начальника ТЦК. Борисова звільнили.

Цього місяця Залужний призначив нового начальника Одеського терцентру.

Зараз ви читаєте новину «В Україні звільнять усіх обласних "воєнкомів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі