пʼятниця, 20 січня 2023 08:19

У Росії роглядають новий варіант війни

У Росії роглядають новий варіант війни
У Кремлі задумалися про початок війни на території РФ. Фото: risu.ua

У Росії всерйоз задумуються про те, що війна може перекинутись безпосередньо на територію їхньої країни.

Однак українські військові у ній участь не братимуть, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє 24 канал.

"Безумовно, ми не атакуємо нікого – це Росія сама себе атакує. Історичний час для смерті Росії у такому вигляді прийшов – хоче вона цього чи ні. Це об'єктивний історичний процес", – сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк пояснив, чому Україні потрібні ракети ATACMS

У РФ багато проблем, через які росіяни були незадоволені. Україна лише пришвидшила "закипання" цього невдоволення.

"У них цей гній набухав, з яким вони жили: ненависть до світу, правил життя в цьому світі, прогресу технологічного і гуманістичного. Вони ненавиділи це все. І сьогодні воно прорвало, на жаль, на Україну, але ми свою роботу виконали", - додав Подоляк.

Москва продовжує поширювати брехню про те, що Україна нібито "становить екзистенційну загрозу" для Росії.

Кремль робить це для того, щоб відхилити українські пропозиції про мирний саміт та зберегти вихідні максималістські цілі диктатора Володимира Путіна, йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звернули увагу на відповідь постійного представника РФ у Раді Безпеки ООН Василя Небензі на пропозицію України провести мирний саміт. Той повторив низку неправдивих тверджень про Україну як агресора, який нібито "збирався напасти на Москву". Небензя також наголосив, що війна Росії проти України припиниться лише тоді, "коли загроза Росії перестане виходити з території України" і припиниться "дискримінація російськомовного населення" в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Росії роглядають новий варіант війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі