субота, 15 листопада 2014 19:46

У Росії опозиціонери хочуть об'єднатися в коаліцію "Європейський вибір"

У Росії опозиціонери хочуть об'єднатися в коаліцію "Європейський вибір"
Борис Нємцов Фото: atn.ua

Сьогодні у Москві проходить Конференція демократичних сил, учасники якої обговорюють створення нової коаліції під назвою "Європейський вибір". Як буде створюватися коаліція - не зрозуміло поки навіть потенційним учасникам.

Першим виступив один з лідерів партії РПР "Парнас" Борис Нємцов, перше, про що заговорив, - про підтримку радіостанції "Ехо Москви" і назвав одного з представників "Газпром-медіа" Лесіна "карателем свободи слова в Росії".

Друге - потрібно об'єднатися, хоча серед опозиційних сил і є свої розбіжності. На думку Нємцова, минулі чвари треба забути. Як зазначив політик, у Росії є дві партії - партія розвитку з Китаєм і ті, хто виступає за європейський розвиток. Нібито дружбу з Китаєм і його всебічну підтримку демократичні сили вважають вигадкою Путіна, оскільки Піднебесна розглядає Росію лише як сировинну базу та постачальника зброї.

Опозиціонерам треба думати, як самим захищатися від центральної влади, і в цьому випадку об'єднання дуже важливо. Були запрошені вихідці "Справедливої Росії", РПР "Парнас", "Партії Прогресу" Навального.

Про існування якоїсь об'єднаної опозиційної партії політики розмов не ведуть, проте хочуть об'єднуватися для досягнення певних цілей.

Зараз ви читаєте новину «У Росії опозиціонери хочуть об'єднатися в коаліцію "Європейський вибір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі