пʼятниця, 21 березня 2014 10:22

У Росії Корчинського визнали терористом і завели кримінал

У Росії Корчинського визнали терористом і завели кримінал

Відносно лідера однієї з націоналістичних організацій Дмитра Корчинського слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу,

Про це повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін.

"Справу порушено за ст.354 КК РФ (публічні заклики до розв'язування війни) і 205.2 (публічні заклики до терористичної діяльності)" , - зазначив Маркін .

За даними ЗМІ, Корчинський очолює організацію "Братство".

Маркін вказав, справу порушено Головним слідчим управлінням СКР.

На думку слідства , "у своїх виступах Корчинський публічно закликав до здійснення терористичної діяльності та розв'язування агресивної війни на території Криму та інших регіонів РФ".

"Найближчим часом щодо Корчинського буде винесено постанову про притягнення як обвинуваченого" ​, - попередив Маркін .

Він зазначив, що стосовно Корчинського та інших громадян України, що перебували у лавах УНА -УНСО, вже заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту в рамках кримінальної справи про створення банди для нападів на російських громадян на території Чечні, вона розслідується в головному слідчому управлінні СК Росії по Північно-Кавказькому федеральному округу .

"Заяви про розв'язуванні війни і масове знищення мирних громадян кримінально карані як за нормами міжнародного права, так і у відповідності з російським законодавством. Тому правоохоронними органами РФ будуть вжиті вичерпні заходи для розшуку та притягнення до кримінальної відповідальності Корчинського"​​, - повідомив Маркін.

Зараз ви читаєте новину «У Росії Корчинського визнали терористом і завели кримінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі