четвер, 31 січня 2019 23:31

В Росії розповіли про стан здоров'я полонених моряків

В Росії розповіли про стан здоров'я полонених моряків
Розповіли про стан здоров'я українських моряків. Фото: Укрінформ

Всі троє українських військовополонених моряків, яких напередодні перевели в РФ з лікарні в "Матроській тиші" в СІЗО "Лефортово", поскаржилися на проблеми зі здоров'ям.

Моряки не скаржаться на умови утримання. Зараз вони знаходяться в звичайних камерах у відремонтованому корпусі з гарячою водою, повідомляють росЗМІ.

У всіх моряків залишилися проблеми зі здоров'ям. Так, 19 річний Андрій Ейдер розповів російським правозахисникам, що у нього болять ноги, і показав кінцівки, на яких є невеликі сліди від осколкового поранення.

27-річний Василь Сорока поскаржився на болі в пораненій руці. Рана загоїлася, але кінцівка трохи опухла, погано працюють окремі пальці.

24-річний Андрій Артеменко теж заявив, що у нього не витягли один з осколків з руки. Моряк також зазначив, що йому потрібен офтальмолог, оскільки він отримав травму рогівки ока.

Лікарі СІЗО поки видали морякам знеболюючі і прискорюють регенерацію тканин, в подальшому планують направити їх на обстеження в профільну медустанову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС висловив демарш російському керівництву

Раніше повідомлялося, що захоплений Росією в полон старший матрос українського рейдового буксира "Яни Капу" Віктор Беспальченко не отримує листи від своїх родичів і друзів.

Зараз ви читаєте новину «В Росії розповіли про стан здоров'я полонених моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі